Lasertronix

Sauna: een eeuwenoude beproefde wellness-kuur

Van oorsprong Scandinavisch heeft de sauna de afgelopen eeuwen de hele wereld veroverd. De positieve invloed op de gezondheid is genoegzaam bekend. De hitte in een sauna kan oplopen tot meer dan 100°C maar de lage vochtigheidsgraad maakt dat het aangenaam vertoeven is waardoor de spieren ontspannen en het lichaam ontgift en gezuiverd wordt. Het hout ademt de natuurlijke geuren van de natuur waardoor je helemaal ontspant en innerlijk volledig tot rust komt.

Alpha Wellness Sensations biedt verschillende soorten sauna’s aan, gaande van de traditionele sauna over de bio sauna en zout grot tot de sauna met geautomatiseerd aromasysteem waarbij deze verschillende uitvoeringen ook vaak combineerbaar zijn. Verwennerij ten top.

Tip: als u niet kunt genieten van de eerste sessie, laat dan de temperatuur zakken of ga een bankniveau lager zitten.

Hoe een sauna gebruiken?

Geef uw lichaam genoeg tijd (30-45 minuten) tussen de eerste en de volgende sessies. Hier geldt opnieuw de regel van een kwartier, maar nu zal dit allicht wat moeilijker verlopen omdat ons lichaam de eerste sessie nog moet verwerken.

Bij de tweede sessie moet u ook wat meer moeite doen en dat is normaal, een beetje op je tanden bijten kan geen kwaad. Je moet dit echt zien als een fysieke training van hart en bloedvaten en je kunt enkel resultaat boeken door tijdsduur, weerstand en afstand te verhogen. Een beetje zoals bij een work-out. Zweet alle afvalstoffen er maar eens helemaal uit en laat je overweldigen door een onevenaarbare weldaad. Alle stress ebt weg!

Het is zeer belangrijk om lang genoeg in de sauna te verblijven (minstens 15 minuten). Het heeft geen zin je ongemakkelijk te voelen bij 110° C en het slechts vijf of zeven minuten vol te houden. De hele tijd naar de zandloper staren hoeft ook niet. Hou het relaxed en doe het gerust zoetjesaan…