Lasertronix

Infrarood is de gezonde warmte van de zon en is niet waarneembaar met het menselijk oog. Het is een soort van straling dat ons voorbij zichtbaar licht en de kleuren van de regenboog brengt. Infrarood is dus enkel door ons waarneembaar in de vorm van stralingswarmte. Deze stralingswarmte doet geweldig deugd aan je lichaam en werkt ook dieper in je lichaam in dan bijvoorbeeld de convectie van warme lucht doet. Dit maakt van infraroodstraling de meest efficiënte manier om je lichaam te verwarmen.

Infraroodwarmte zorgt bovendien voor de aanmaak van endorfines in ons lichaam. Dit hormoon, ook wel de natuurlijke pijnstiller genoemd, verlicht spier- en gewrichtspijn (zoals verstuiking, reuma en artritis), en haalt spanning, zwelling en stijfheid van de spieren weg. Alpha Wellness Sensations infraroodstralers staan garant voor veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid, efficiëntie en comfort.

Infraroodstralers

In een infraroodcabine wordt slechts 20% van de stralingswarmte voor de verwarming van de lucht gebruikt, de overige 80% wordt rechtstreeks in lichaamswarmte omgezet, mede door het hoge watergehalte van ons lichaam.

Meestal ziet een infraroodcabine er net zo uit als de klassieke houten saunacabine. Maar omdat de infraroodstralen rechtstreeks het lichaam verwarmen, kan men deze stralers eveneens buiten een cabine gebruiken. Essentieel is de straling en niet de warmte van de omringende lucht. We hebben drie verschillende soorten stralers in de verschillende infrarood spectrums, wattages, lengtes en vormen, onze specialisten informeren je graag welke stralers de beste keuze zijn in een bepaalde opstelling of project.

  • Paneelstralers tot 70°C lange golf
  • Magnesium stralers tot 350°C middengolf
  • Quartz-stralers tot 700°C full spectrum (kort-midden en lange golf).